Om oss

Kontaktperson

Birgitta Sedin

Ordförande Folkbildning Mittnorrland

tel: 070-654 72 89

Vår svenska demokrati är en satsning i samverkan med:

Folkbildning Mittnorrland
folkbildningmitt.se
Norrbottens bildningsförbund
norrbottensbildningsforbund.se
Folkbildning Västerbotten
folkbildningvasterbotten.se

Framtagen av

Edna Eriksson

Projektledare

Edna är idé- och strategiutvecklare av mänskliga fri- och rättigheter samt demokratifrågor. Hon är fd journalist och tjänsteman med ett förflutet i flera organisationer. För närvarande ordförande i Democracy walk och vice ordförande i MR-Stiftelsen.

Pablo Diaz Glantz

Webproduktion

Kari Modén

illustratör och formgivare

Expertgrupp:

Marco Helles

Marco är folkbildare och expert kring mänskliga rättigheter. Marco är en av sveriges mest meriterade folkbildare, utbildare och föreläsare och har undervisat i mänskliga rättigheter på Enskilda Högskolan i Stockholm under många år.

Stellan Gärde

Stellan är jurist, ledamot svenska avdelningen av internationella juristkommissionen och initiativtagare till applyhumanrights. Stellan verkar som processjurist och har stora kunskaper i hur mänskliga rättigheter och våra grundlagar fungerar i praktiken i faktiska mål i domstol. Han kom nyligen ut med boken “Rättsgrunder för skadestånd vid kränkning : en praxisgenomgång av mål i svensk domstol”.

Anna Rogalska Hedlund

Anna  är jurist specialiserad på fri- och rättighetsjuridik. Hon företräder enskilda i principiellt viktiga fri- och rättighetsmål och skriver, föreläser och utbildar om fri- och rättighetsjuridik. Hon har jobbat internationellt och nationellt bl.a. på Europadomstolen, för EU, på Centrum för rättvisa och på Svenska institutet för Europapolitiska studier, Sieps.

Studieförbund du kan vända dig till om du vill starta en studiecirkel.

sensus.se

studiefrämjandet.se

sv.se

nbv.se

medborgarskolan.se

kulturens.se

ibnrushd.se

folkuniversitetet.se

folkbildningmitt.se

bilda.nu

abf.se